IJsthee

Home/IJsthee

IJsthee

Zelf ijsthee maken: lekker, eenvoudig en niet duur. En vele malen gezonder dan de kant en klare uit de winkel, want jouw eigen ijsthee bevat geen aspartaam of andere (kunstmatige) suikers!

Ingrediënten

Ingrediënten aanpassen naar: liter
IJsthee
Dranken
Nederlands
5 minuten bereiding
8 uur wachttijd
1 liter

, ,


Recept Afdrukken

Bereidingswijze

Als basis voor je ijsthee zet je eerst een pot thee. Gebruik daarvoor thee zonder toevoeging van smaakstoffen, bijvoorbeeld groene thee of rooibosthee. Let op dat sommige merken vaak toch smaakstoffen of kruiden toevoegen terwijl ze het 'naturel' noemen. Zo bevat de rooibosthee van Pickwick o.a. kaneel. Als dat geen probleem voor je is, dan kun je dat gewoon gebruiken, koop anders thee van een ander merk. Laat de thee 10 minuten trekken.


Spoel de karaf of fles voorzichtig om met heet water zodat deze niet 'schrikt' als je de hete thee erin schenkt. Vlak voor je de thee in de fles of karaf schenkt stop je er de limoen en munt in. Voeg de eetlepel honing er aan toe en giet er tenslotte de thee op. Zet het weg om af te koelen en plaats het daarna in de koelkast om het nog verder te koelen.


Serveer gewoon puur of met ijsblokjes.


Je kunt je ijsthee ook lekker op smaak brengen met appel, of aardbei. Probeer ook eens een keer ijsthee met verse gember en munt! Bijzonder verrassend van smaak!


About the Author: