Chocoladepannenkoeken

Home/Chocoladepannenkoeken

Chocoladepannenkoeken

Erg lekker als afwisseling voor gewone pannenkoeken. Ze zijn wel machtig maar o zo lekker bij aardbeienijs of gewoon verse aardbeien.

Ingrediënten

Ingrediënten aanpassen naar: stuks
Chocoladepannenkoeken
Nagerecht, Snoepgoed
Nederlands
15 minuten bereiding
wachttijd
8 stuks

, , , ,


Recept Afdrukken

Bereidingswijze

Je hebt 2 schalen nodig. Meng in de eerste schaal de natte ingrediënten (ei, gesmolten boter, melk) en de vanille goed door elkaar. In de tweede schaal meng je de droge ingrediënten (bloem, cacao, suiker, bakpoeder en snufje zout) al omscheppend goed door elkaar. Voeg nu de droge ingrediënten beetje bij beetje aan de natte ingrediënten toe en blijf mengen met een mixer. Mix dit alles tot een mooie gladde substantie. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag en een klontje boter (of een scheutje olie) mooie kleine, dunne pannenkoeken. Het beslag is dikker dan bij gewone pannenkoeken, giet dus kleinere hoeveelheden in de koekenpan. Draai de pan bij het opgieten net zo lang totdat het beslag niet meer 'wegloopt'.


About the Author: