Wie is de Sjef?

Home/Wie is de Sjef?

meneer-sjef-foto-150x211Meneer Sjef heet in het dagelijks leven Sjoerd Blom, vader van 2 dochters. Een van de grote passies is vanzelfsprekend koken, maar ook bakken valt onder z’n passie. En natuurlijk vinden z’n dochters het fantastisch als er gebakken wordt, want dat betekent bijna altijd het aflikken van de garde!

Twee maal per week kookt Sjoerd op BSO In de Wolken. Het aanbod is altijd gevarieerd en er wordt rekening gehouden met de verschillende voedselintolleranties en andere etenswensen. Het mooie is echter dat de kinderen het eten ontdekken en elkaar stimuleren iets nieuws te proeven.

Sjoerd volgt regelmatig zelf ook culinaire workshops, zoals op het gebied van Surinaams koken, Indonesisch koken maar ook op het gebied van banket, zoals het bewerken van chocolade en het maken van bonbons.

In een ver verleden zat Sjoerd in het onderwijs: Engels, Frans en het geven van computertrainingen. Daarna heeft hij heel lang in de IT gewerkt.

Meneer Sjef is een personage van Sjoerd. Hij spreekt Nederlands maar met een zwaar Frans accent. Meneer Sjef is grappig, doet wel eens dingen fout, maar weet de kinderen te enthousiasmeren. Kinderen leren spelenderwijs van Meneer Sjef over keuken en hygiĆ«ne, maar ook over eenvoudige keukentechnieken en….enkele Franse woorden!

Pannenkoeken bakken Achtbaan (1)